دانلود مبحث 7 جدید

دانلود مبحث ۷ هفتم مقررات ملی ساختمان

ویرایش سوم به عنوان جدیدترین ویرایش مبحث ۱۱ یازدهم مقررات ملی ساختمان در سال ۱۴۰۰ منتشر شد و هم اکنون در سایت سیستان پی قابل دانلود است.

برای دانلود مبحث ۷ مقررات ملی اینجا را کلیک کنید. و برای دانلود سایر مباحث میتوانید به صفحه دانلود مباحث مراجعه کنید.

هدف مبحث ۷ مقررات ملی :

هدف این مبحث تعیین حداقل ضوابط و مقررات برای طراحی ژئوتکنیکی ساختمان ها است، به طوری که ایمنی کافی در ساختمانها تأمین شود و شرایط بهره برداری مطلوب در طول عمر آنها حفظ گردد.  ۷-۱-۲

دامنه کاربرد

رعایت ضوابط و مقررات این مبحث در کلیه ساختمان ها و سازه های موضوع مقررات ملی ساختمان الزامی است. ابنیه فنی مانند پاها، سدها و سازه نیروگاهها مشمول مقررات این مبحث نمی شوند ولی رعایت آنها به صورت غیر الزامی توصیه می شود.

دانلود ویرایش جدید مبحث ۷ مقررات ملی ساختمان :

مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان که از این ویرایش نام ” ژئوتکنیک و مهندسی پی” به آن داده شده است در ویرایش های قبلی با نام “پی و پی سازی” شناخته می شد. اولین ویرایش در مرداد سال ۱۳۶۹ با حجم مختصر منتشر و برای اجرا به سازمانهای مختلف ابلاغ گردید. دو ویرایش بعدی در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۹۲ با گسترش قابل توجه مطالب و ارائه جداول مورد نیاز برای طراحی منتشر شدند. در ویرایش حاضر علاوه بر تکمیل و به روزرسانی فصلهای موجود در دو ویرایش قبلی، فصل ژئوتکنیک لرزه ای نیز بدان افزوده شده است.

اساسا موضوع مهندسی ژئوتکنیک به علت پیچیدگیها و عدم قطعیتهای موجود حاصل از گونه گونی زمین و تکیه بر آزمایشهای آزمایشگاهی و صحرایی و تعمیم نتایج آنها در ساختگاه مورد نظر مانند سایر گرایشهای مهندسی عمران به راحتی در چارچوب آئین نامه و مقررات نمی گنجد و علاوه بر باید و نبایدهای آئین نامهای لازم است با اشاره به مفاهیم اساسی و جزئیات لازم برای نتیجه گیری بهتر مهندسین و دست اندرکاران عمرانی کشور را هدایت کند. بهمین دلیل فضای حاکم بر مبحث هفتم کمی متفاوت از سایر مباحث مقررات ملی ساختمان است. تکیه بر نظرات متخصص ژئوتکنیک در بسیاری از موارد توصیه شده است تا بتوان از تجربه مهندسی و قضاوت تخصصی بیشتر بهره گرفت و بدین طریق با شناخت بیشتر گونه گونیهای ویژه در هر ساختگاه علاوه بر ارتقاء کیفیت تصمیم مهندسی بر اساس تجربیات و مشاهدات، کارشناس متخصص با حس مسئولیت بیشتری اقدام نماید.

در این ویرایش همچون دو ویرایش قبلی، طراحیها بر اساس روشهای تنش مجاز، روش ضرایب بار و مقاومت و روشهای عملکردی بنا بر شرایط پروژه و انتخاب طراح می توانند انجام پذیرند. هماهنگی و تطابق جداول عرضه شده در دو روش تنش مجاز و روش ضرایب بار و مقاومت در همه حالات حدی نهایی و بهره برداری تأمین شده است.

به دلیل ویژگی این مبحث که ارتباط تنگاتنگ با مباحث سازه ای و محاسباتی منجمله مباحث ششم، نهم و دهم دارد، در کمیته تدوین از کارشناسان صاحب نظر سازه در جمع کارشناسان ژئوتکنیک تدوین کننده استفاده شده است تا همزمان نظرات سازه ای نیز طرح گردد.

در خاتمه لازم است یادآوری شود که ضمن آنکه موضوع خاک و ژئوتکنیک از قدیم ترین تخصص های مهندسی عمران است، ولی به علت پیچیدگی های خاص آن هنوز مسائل ناشناخته در آن فراوان است و نیاز به پژوهش و کسب تجربه در آن بیشتر به چشم می آید. از این رو علی رغم اینکه در ویرایش جدید تا آنجا که ممکن بوده سعی شده برای سؤالات و گزینه های مختلف طراحان، پاسخهای روشن و قاطعی داده شود، اما سؤالات پاسخ داده نشده و یا اشکالات متعددی ممکن است در متن فعلی وجود داشته باشد که برای برطرف کردن آنها نیاز به راهنمایی عموم مهندسان و اهل فن میباشد. امید است استفاده کنندگان این مبحث از اظهارنظر و ارائه پیشنهاد و نقدهای خود دریغ نکنند و تدوین کنندگان مبحث را مورد عنایت قرار دهند.

در پایان اعضاء کمیته مبحث از همکاران شورای تدوین و دیگر متخصصان که با بررسی متن اولیه و با ارائه نقطه نظرات و نقدهای خود طی جلسات مختلف باعث ارتقاء کیفیت این مبحث شدند، سپاس و قدردانی می نمایند.

دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان کمیته تخصصی مبحث ۷ مقررات ملی ساختمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *