آزمون نظام مهندسی چیست؟
آزمون نظام مهندسی یک آزمون جزوه باز است که معمولا سالی دوبار که یکبار در نیمه اول و یکبارهم در نیمه دوم برگزار میشود. این آزمون برخلاف خیلی از آزمون ها محدودیت و حد نصابی برای تعداد قبولی ندارد و مثل بقیه آزمون های استخدامی نیست که تعداد افرادی که میتوانند قبول شوند مشخص باشد و رقابت برای پیشی گرفتن از دیگر داوطلبان و رسیدن به نمرات خیلی بالا باشد تا بتوان جزو قبول شده ها باشی، بلکه مانند آزمون های دانشگاهی قبولی در آن منوط به کسب ۵۰ درصد نمره هست که البته سوالات به صورت تستی و دارای نمره منفی است.
آزمون نظام مهندسی برای چه رشته ها و چه کسانی هست؟
فارغالتحصیلان رشته های هفت گانه که حق شرکت در آزمون نظام مهندسی را دارند شامل عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک است.
۱_ رشته عمران دارای ۳ صلاحیت:
- عمران اجرا
- عمران نظارت
- عمران محاسبات
۲_رشته معماری دارای ۳ صلاحیت:
- معماری نظارت
- معماری اجرا
- معماری طراحی
۳_ رشته تاسیسات مکانیکی دارای ۲ صلاحیت:
- تاسیسات مکانیکی نظارت
- تاسیسات مکانیکی طراحی
۴_ رشته تاسیسات برقی دارای ۲ صلاحیت:
- تاسیسات برقی نظارت
- تاسیسات برقی طراحی
۵_ بقیه رشته ها دارای ۱ صلاحیت:
- آزمون شهرسازی
- آزمون نقشه برداری
- آزمون ترافیک
اگه جوابتون درخصوص این سوال که ” آزمون نظام مهندسی چیست؟ ” و یا اینکه “توی این آزمون شرکت کنیم یا نه؟” رو نگرفتین پیششنهاد میکنیم حتما به پیج اینستاگرام آکادمی سیستان پی مراجعه کنید.
آیا همه فارغالتحصیلان رشته های هفت گانه میتوانند در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایند؟
جواب این سوال خیر است. غیر از داشتن مدرک مهندسی از دانشگاه معتبر برای شرکت در آزمون نیاز به داشتن سنوات کاری هم است؛ که این سنوات به شرح زیر است:
- برای مقطع تحصیلی کارشناسی ۳ سال سابقه کار
- برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ۲ سال سابقه کار
- برای مقطع تحصیلی دکتری ۱ سال سابقه کار
آزمون های نظام مهندسی به چه صورت برگزار میشود؟
هر کدام از آزمون های نظارت و اجرای معماری شامل ۶۰ سوال تستی هستند و مدت پاسخگویی به این سوال ها تا کنون ۱۵۰ دقیقه در نظر گرفته شده است. در آزمون طراحی معماری یک یا دو سوال به صورت تشریحی مطرح میشود مدت زمان آزمون طراحی ۴۸۰ دقیقه است.
تمام آزمون های نظام مهندسی، به صورت جزوه باز برگزار میشود در آزمون های تستی، داوطلبان اجازه دارند هر گونه کتاب، منبع، چک نویس و… در جلسه امتحان همراه خود داشته باشند و در زمان برگزاری آزمون از آنها استفاده کنند.
اهمیت آزمون نظام مهندسی
در واقع میتوان اینطور گفت که مثلاً حتی اگر شما بالاترین مدرک مهندسی معماری را داشته باشید، اما در آزمون نظام مهندسی معماری شرکت نکرده باشید و یا شرکت کرده باشید، اما نمره قبولی را کسب نکرده باشید، عملا تمام سالهای تحصیل شما بیهوده بوده وشما فقط مدرک مهندسی دارید، اما اجازه اشتغال به صورت حرفهای در زمینه تخصص خودتان را ندارید و تنها میتوانید به صورت خصوصی و در پروژه های شخصی فعالیت کنید. شرکت و قبولی در آزمون های نظام مهندسی معماری، مهر تاییدی است بر تمام سالهای تحصیل شما در رشته معماری و فقط در صورت قبولی در این آزمون صلاحیت شما تایید میشود.
حد نصاب ( حداقل نمره ) قبولی در آزمون نظام مهندسی معماری
حد نصاب یا حداقل نمره قبولی در آزمون های نظام مهندسی کسب حداقل ۵۰ درصد از نمره کلی میباشد. آزمون طراحی معماری که معمولا که روز جمعه از صبح تا عصر و به مدت ۸ ساعت برگزار میشود، ۵۰ درصد نمره دارد و شرط قبولی در این آزمون کسب حداقل نمره ۲۵ است. در آزمون های نظارت و اجرا، شما باید از مجموع ۶۰ سوال، حداقل به ۳۰ سوال پاسخ صحیح دهید و چون نمره آزمون های نظارت و اجرای معماری از ۱۰۰ محاسبه میشود بنابراین حداقل نمره برای قبولی در آزمون های نظارت و اجرای معماری، کسب نمره ۵۰ خواهد بود.
بدون دیدگاه